Laser behandling

Hvordan virker Laseren?

Laserterapi / lasermedisin ble oppdaget nærmest ved en tilfeldighet på -60 tallet i Russland. Siden da har forskere over hele verden foretatt utallige forsøk med laser terapi in vitro ( på isolerte cellekulturer) og en vivo (på levende mennesker og dyr) Den mest interessante teoretiske modellen er forøkelse av ATP ( adenosin triphosphate) som er observert i mange kliniske forsøk.

ATP fungerer som ¨brennstoff¨ til cellene . og produseres av mitokondriet, som refereres som cellenes kraftverk.

Laserbehandling akselererer den naturlige helingsprosessen og reduserer dermed helingstiden. Dette gjelder alle akutte skader som forstuinger, leddbåndskader, slag, støt, og til og med ben brudd. Ved ensartet og gjentatte bevegelser så overbelastes vevet slik at det oppstår en inflammasjon. Dette gjelder f.eks, musearm, tennisalbue og golfarm. Laserbehandling kan dempe og normalisere denne overreaksjonen.

Medisinsk laser såkalt ¨softlaser¨ avgir et intenst lys, uten den store varmeutviklingen som hos industrilasere. Lyset trenger inn og stimulerer kroppens celler til og raskere å reprodusere seg og reparere skadet vev og struktur. Laserbehandling stimulerer dannelse av endorfiner som virker naturlig smertestillende. Det naturlige immunforsvaret styrkes og medvirker til å bekjempe betennelsestilstander effektivt. Laserbehandling stimulerer dannelse av kollagen vev og derfor leges f. eks operasjonssår langt hurtigere, og med mindre arrdannelse.

Med laserlys kan man i dag behandle

Muskelskader
Seneskader
Leddproblemer
Sirkulasjons problemer
Betennelse tilstander
Nerveskader
Smerter
Tinnitus (øresus )
Iskias / Lumbago

I stedet for å sette nåler i akupunktur punktene eller smertefulle muskelområder ( trigger-punkter) stimuleres det med en svak laserstråle såkalt,¨soft - laser¨ som ikke avgir varme. Behandlingen er helt smertefri og uten skadelige bivirkninger. Denne behandlingen egner deg godt for små barn eller personer som ikke ønsker behandling med nåler.