Akupunktur behandling Kristiansand

Nina Onsrud de Aragon, Akupunktør, Reg NHK

Akupunktur er en mer enn 4000 år gammel kinesisk behandlingsform hvor tynne nåler settes i spesifikke punkter på kroppen for å påvirke kroppens egen evne til å helbrede seg selv. Akupunktur er en del av tradisjonell kinesisk medisin ( TCM) Sentralt i TCM står forståelsen av kroppen som et helhetlig system, hvor kropp og sjel er integrert og gjensidig påvirker hverandre. Menneskekroppen prøver til enhver tid å opprettholde balanse og likevekt. Ved for stor fysisk eller psykisk belastning på kroppen kan dette bli forstyrret og det oppstår tegn på ubalanse. Målet for en akupunktør er å behandle årsaken og ikke symptomer. I kinesisk medisin er det klare teorier om hvordan de forskjellige organsystemer påvirker hverandre, og hvordan ubalanse mellom dem kan gi både fysiske og psykiske/ emosjonelle plager. En ubalanse i fordøyelse systemet kan for eksempel også gi urinveislidelser, luftveislidelser samt nedsatt motstands kraft.

Hvordan diagnostiserer vi i Kinesisk medisin?
Vi utfører en grundig utspørring om nåværende og tidligere helse tilstand og livsstil. Vi sjekker både puls og tar en kikk på tungen som er med på å underbygge diagnosen din.

Hvordan føles det å få akupunktur? De fleste kjenner ett lite stikk når nålene blir satt inn andre kjenner ingen ting. Etter en behandling kjenner man seg trøtt og avslappet.

Når kan akupunktur brukes?

Allergi Astma Depresjon
Bihulebetennelse Infertilitet Kronisk tett nese
Leddsmerter Luft i magen Tarm og magelidelser
Menstruasjons smerter Migrene/ Hodepine Musearm
Nakke og Skuldersmerter Overgangsplager Sirkulasjons problemer
Stress Søvnløshet Tennisalbue
Urinveis infeskjon Utbrenthet Øresus / Tinnitus
Styrke Immunforsvaret Kvalme ved graviditet Kvalme ved cellegift behandling

Behandlingen

Behandlingen blir lagt opp etter klientens symptomer og de ubalanser som utøveren mener å kunne finne hos klienten. Det medfører at to klienter med samme sykdom ofte blir behandlet forskjellig. Selve behandlingen utføres ved at akupunktøren stikker tynne, sterile akupunkturnåler gjennom huden på de utvalgte akupunkturpunktene. Antall nåler som brukes varierer, men ligger ofte mellom 2 og 15. Tiden nålene står i kroppen varierer mellom 20 til 30 minutter. Klienten sitter eller ligger ofte på mage eller rygg under behandlingen.

Hvor mange behandlinger du trenger avhenger av hvor stor ubalanse utøveren mener at du har i kroppen. I de fleste tilfellene vil antall behandlinger ligge mellom 6 og 12. Ved kroniske tilfeller sier utøverne at det kan være nødvendig med så mange som 20 til 30 behandlinger. I lettere tilfeller som akutt forkjølelse kan en enkelt behandling være nok.